Clean desk… uh… aanrecht

Clean desk... uh... aanrecht - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

Clean desk… uh… aanrecht

Vanavond bakte ik pannenkoeken. Dat leidt natuurlijk gegarandeerd tot protest bij de jongens. Die hebben liever aardappels – vlees – groente. Hahahaha! Nee, dat was een grapje…

Maar goed, ik bakte dus pannenkoeken. En nu heb je daarbij natuurlijk niet enorm veel vuile vaat en schil- en/of snijafval als resultaat. Een beslagkom, een garde, een maatbeker, een koekenpan en nog wat bestekachtig gerei. En de eierschalen en appelschillen/-klokhuizen (want geraspte appel in de pannenkoek is lèkker!). Maar desalniettemin (hèèrlijk woord!) ruim ik – terwijl de eerste pannenkoek in de pan ligt – alles dat ik niet meer nodig heb op. In de afwasmachine of in de afvalbak.

Zo kook ik altijd. Ik kan niet tegen een aanrecht vol zooi. Klaar met de snijplank? Dan gaat ‘ie linea recta de afwasmachine in. Staat de wok met net gesneden groente op het vuur (ik heb inductie, maar dat klinkt natuurlijk niet…)? Dan gaat het snijafval gelijk de groenbak in. En ondertussen vul ik de afwasmachine met de lunchtrommels en drinkbekers van de jongens. Alles weg van het aanrecht. Doekje erover en alles is ook gelijk schoon. En het scheelt ook zo enorm bij het opruimen na het eten.

Zo anders doet mijn moeder dat. Als zij hier wel eens kookt, of als we bij haar eten, dan staat het aanrecht vol met van alles en nog wat. Ik krijg daar kriebels van. En begin dan ook op te ruimen. Van wie ik dat dan heb, weet ik niet. Kan me niet herinneren dat mijn vader ooit kookte. Ja, op zaterdagmiddag maakte hij vaak zijn roerei-specialiteit met een uitje, paprika en tomaat. Maar hoe opruimerig hij dan was, weet ik niet meer. Scheelt misschien ook dat we vroeger thuis geen afwasmachine hadden en je daar de afwas dan ook niet direct in kon droppen.

Mijn moeder is trouwens wel heel erg van de schorten. Kookt ze bij mij, dan moet ze altijd eerst even een drempel over, want ik bezit geen schort. Ik kook gewoon zonder te knoeien en spetteren…

Geen reactie's

Geef een reactie