Doe je er ook boodschappen mee?

Doe je er ook boodschappen mee? - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

Doe je er ook boodschappen mee?

“Jouw high heel foto’s op Facebook vind ik altijd leuk. Dat bèn jij!”, zei een vriendin gisteren aan de telefoon toen we het over FB-berichten in het algemeen hadden.

Eerder deze week hoorde ik zelfs: “Ik was winkelen met een vriendin die jou alleen kent van Instagram en in een schoenenwinkel riepen we tegelijk: hé, dat zijn ‘Sandra schoenen’!, wijzend naar een stel killer heels.”

Ik geloof dat mijn hoge hakken inmiddels wel mijn ‘handelsmerk’ zijn… Raar eigenlijk, want zo heb ik dat nooit vooraf gepland. Het is eigenlijk meer dat anderen dat ervan gemaakt hebben. Het blijkbaar nogal bijzonder is dat ik àltijd op hakken loop (vaak gehoorde vraag: doe je er ook boodschappen mee?). Terwijl ik dat helemaal niet zo zie.

Ik vind schoenen met hakken nu eenmaal mooier. En dat wordt wel steeds erger. Waren het tien jaar geleden nog blokhakken van maximaal zeven centimeter, dat noem ik tegenwoordig platte schoenen. Ik heb wel eens echt platte schoenen gepast, gewoon omdat ik het bij iemand anders zo leuk vond staan. Maar als ik dan naar mijn voeten kijk, vind ik dat zo’n raar gezicht!

Ik kwijl als ik op Pinterest hoge hakken voorbij zie komen en zou ze het liefst allemaal willen hebben. Mijn kast is inmiddels ook redelijk gevuld met pumps en laarzen in allerlei kleuren. Maar er zijn nog kleuren die ontbreken…

En loop ik er nou echt àltijd op? Nee hoor. Op zaterdagochtend trek ik mijn stoere laarsjes met blokhak van zo’n zeven centimeter aan of (als het echt heel koud is) mijn superplatte Uggs. In de zomer loop ik het liefst op slippertjes of mijn All Stars. En een paar maanden terug kocht ik Adidas gympen, heerlijk om daarmee in een pretpark te lopen. Bijvoorbeeld. En zodra ik ga koken, gaan de schoenen uit en loop ik de rest van de avond op kousenvoeten.

En weet je trouwens hoe ongelooflijk hak-onvriendelijk de meeste winkelstraten zijn? Het is maar goed dat ik hele flexibele enkels heb voor als ik weer eens tussen de stenen blijf hangen…

Geen reactie's

Geef een reactie