Grote schoonmaak

Grote schoonmaak - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

Grote schoonmaak

Ik heb echt een godsgruwelijke hekel aan huishoudelijk gedoe. Ik heb niet alleen een hekel aan een bepaald onderdeel van het huishouden, maar eigenlijk gewoon aan alles. Oh, als koken ook deel uit maakt van het huishouden, dan is dat het enige waar ik geen hekel aan heb. Maar voor de rest… blegh! En ik ben juist wel heel erg van de clean desk policy (door het hele huis, niet alleen op mijn kantoor) en een pietje precies (alles heeft zijn eigen plek en néé, dan hoort het dus níet ergens anders!). Ik erger me dus als iets niet is opgeruimd, als er stof ligt of als er een berg strijk van hier tot Tokyo in de wasmand ligt. En hoe noem je dat? Juist! Een dilemma.

Ik heb ook echt geen talent voor het huishouden. Weet geen grootmoeders schoonmaaktrucjes, heb geen handige ‘duizend dingen doekjes’. Ik heb wel heel veel schoonmaakmiddelen… Dat komt dan eigenlijk doordat ze op de verpakking of de reclame beloven dat het daar allemaal zó makkelijk van wordt. Wat dan natuurlijk helemaal niet zo is. Even sprayen en de voegen in de douche stralen je weer wit tegemoet? Laat me niet lachen! Daar moet echt wel even met een schuursponsje op geboend worden, hoor!

Ben ook heel slecht met wassen. Ik bel mijn mams nog regelmatig als ik ergens een vlek in heb en dan natuurlijk in zo’n kledingstuk dat je eigenlijk alleen maar met de hand mag wassen. Dat is ook zo’n dingetje. Hàndwas! Ik ben eigenwijs (joh?) en vind dat er niet voor niets een handwasprogramma op mijn wasmachine zit. Dat vond mijn wollen trui een aantal jaar geleden toch echt niet zo’n heel goed idee. De wijde col die daar op zat, was ineens een wurgcol geworden. Maar dat weerhoudt me er niet van toch nog regelmatig dat handwasprogramma te gebruiken. Een echt handwasje doe ik wel op de camping… Waar ik dan wel weer heel goed in ben, is de wasmachine volstouwen met was. In het kader van ‘er kan nog meer bij’. Dat doe ik overigens al wel iets rustiger, want ik begreep van de wasmachinemonteur dat zo’n wasmachine daar niet heel blij van wordt. En dat dacht ik al te horen als ‘ie stond te bonken terwijl hij aan het centrifugeren was…

Maar nu moeten jullie niet denken dat het hier een vieze bende is. Echt niet! Ik stofzuig braaf, haal een doekje over/langs/door het toilet, blaas de stof van de kasten af en glassex de tandpastaspetters van de badkamerspiegel. En als ik het echt op mijn heupen heb, kan het zomaar op een grote schoonmaak lijken. Maar ik vind het gewoon zo zonde van mijn tijd. Waarschijnlijk ook omdat het nooit ophoudt. Die stof ligt er over twee dagen weer en die wasmand is zelfs dezelfde dag alweer gevuld.

Gelukkig heb ik mezelf een tijdje geleden verwend met een hulp. Eigenlijk vreselijk decadent voor iemand die thuiswerkt, maar ik ben echt veel liever aan het werk dan dat ik mijn ramen sta te lappen. Dus eens in de twee weken komt ze hier orde op zaken stellen. Mèt haar ‘duizend dingen doekjes’ en af en toe een handige tip voor zo’n huishoud-nitwit als ik. Morgen komt ze weer en ik verheug me er nu al op. Moet ik zo alleen nog snel even wat opruimen, stofzuigen en die tandpastaspetters van de badkamerspiegel poetsen…

Geen reactie's

Geef een reactie