IJdeltuit

IJdeltuit - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

IJdeltuit

Laatst las ik een blog bij Vlijtig Liesje over hoe vaak je in de spiegel kijkt. En hoeveel spiegels je in je huis hebt. Het zette mij aan het denken. Ik kijk best vaak in een spiegel. Nee, ik heb er niet één op mijn kantoor. Maar wel in mijn slaapkamer (met lichtjes!), op mijn kastenwand, in de badkamer, op de kastenwand van jongste en in het toilet. Oh en nog eentje op de schouw in de woonkamer.

Mijn standaardspiegelmomenten zijn ’s ochtends en ’s avonds. ’s Ochtends bij het opmaken. ’s Avonds bij het afhalen van mijn make-up. En dan tussendoor nog die keren na toiletgebruik, voor het van huis weggaan of als ik de waterkoker van kantoor in de badkamer vul… En dan hebben we het nog niet eens over het spiegeltje aan de binnenkant van de zonneklep in de auto. Daar kijk ik echt best vaak in als ik een eind moet rijden.

Ben ik ijdel? Ja! Dat kan ik volmondig beamen. Ik ga echt niet de deur uit zonder me opgemaakt te hebben. Goh, en dan schreef ik laatst nog over hoe authentiek ik ben. Maar heeft mijn ijdelheid daarmee te maken? Ik voel me gewoon veel prettiger met mascara, een oogpotloodlijntje en wat lipgloss. Zonder voel ik me bloot.

Ik heb zulke lichte wimpers dat ze mascaraloos bijna niet te zien zijn. Ik heb ze ook wel een aantal keer laten verven. Net voor ik op vakantie ging. Met de bedoeling dat mascara dan niet nodig zou zijn en ik zo het zwembad in kon plonzen. Maar meestal deed ik op vakantiedag 2 alweer mascara op. Ik heb tenslotte toch altijd waterproof. Handig omdat ik een jankerd ben en ik lenzen heb.

In alle jaren dat ik make-up draag, is het maar één keer voorgekomen dat ik volledig make-uploos de deur uit ben gegaan. Dat was toen ik naar Wassenaar ging nadat mijn moeder ’s ochtendsvroeg belde dat mijn vader plotseling was overleden. Ik heb me toen als in een roes alleen aangekleed en mijn lenzen in gedaan. Het lamgeslagen gevoel overheerste logischerwijs mijn ijdelheid.

De foto hierboven heb ik vanochtend gemaakt. Eén oog opgemaakt en de ander nog ‘bloot’. Wat een verschil, hè?

(Oh en ik zie net dat de laatste drie berichten allemaal beginnen met een foto waar ik op sta… nou, dat is ook heel wat voor een ijdeltuit als ik die dat eigenlijk heel vreselijk vindt… dus mijn volgende blog gaat over iets waar ik niet met mijn hoofd voor op de foto ga!)

Geen reactie's

Geef een reactie