Ik heb geboekt!

Ik heb geboekt! - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

Ik heb geboekt!

Vorige week heb ik onze zomervakantie geboekt. En daarmee viel een last van mijn schouders. Een last? Ja, toch wel. Het klinkt heel negatief, maar zo is het niet bedoeld. Een vakantie uitzoeken vind ik echt heel heerlijk, maar ik vind het ook best een gedoe. Ik kan daar echt ávonden druk mee zijn. En telkens denken: “Maar is dit echt wel een leuke plaats/camping/vakantieland?” Ik lees recensies, die natuurlijk compleet uiteen liggen. De ene is superenthousiast en de ander kraakt alles af. En daar moet ik dan een gulden middenweg in vinden.

Maar goed, nu heb ik dus geboekt en is er geen weg meer terug. De jongens zijn in ieder geval razend enthousiast, want het is in Spanje en er zijn glij-ba-nen! Ik ga nu ook niet meer naar Zoover en laat het gewoon op me afkomen. Het komt gewoon hartstikke goed. Net zoals alle vakanties tot nu toe. Dus ik ga me nu gewoon heel erg verheugen op een heerlijk relaxte vakantie!

Eigenlijk zou ik graag op de bonnefooi op vakantie gaan. Gewoon gaan rijden en zien waar we terecht komen. Maar dat vind ik nu toch nog een beetje eng. Ik moet tenslotte alleen rijden en dan is het wel zo fijn als je weet dat er bij aankomst een bed voor je klaarstaat en we niet nog weer door moeten na een hele dag gereden te hebben. Dus ook het overnachtingshotel boek ik voor vertrek. Dan weet ik ook precies hoe lang ik die eerste en tweede dag ga rijden en kan ik me daar op instellen.

Vroeger thuis gingen we altijd op de bonnefooi op vakantie en ik kan me niet herinneren dat we ooit nul op rekest kregen bij aankomst op een camping. We hadden het campingboek van Europa in de auto en als we wilden stoppen, zochten we een camping daar in de buurt. Ook geen iPhone waarmee we snel even de recensies van die camping konden checken. En als het bij aankomst niet beviel, reden we door of bleven we één nachtje en gingen de volgende dag verder.

Ooit wil ik ook weer zo op vakantie. Denk ik. Maar misschien ben ik wel een te erge controlfreak om zoiets te kunnen…

3 Reactie's
 • Jacqueline
  Geplaatst op 18:44h, 21 januari

  Leuk! Klinkt heel bekend, de voorpret met het zoeken naar campings, ook met Zoover als backup 😉 Waar gaan jullie naartoe?

  • Sanzine
   Geplaatst op 22:39h, 21 januari

   Naar camping Castell Montgri. Ken je die?

 • Vlijtig Liesje
  Geplaatst op 15:58h, 29 januari

  Fijn dat het zo goed voelt. En in Spanje ben je ook zeker van mooi weer denk ik!