Ik vind jou stom!

Ik vind jou stom! - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

Ik vind jou stom!

Vandaag is mijn neefje jarig. Drie jaar is hij geworden. En wat een vent is het al. Zo’n wijsneus. Denk dat het in de familie zit…

Toen hij geboren werd, was ik direct helemaal verliefd op hem. Net als op zijn zusje dat afgelopen maart geboren werd. Niet zo verliefd als ik op mijn eigen jongens ben, maar het komt heel dicht in de buurt. Is dat dan omdat ze familie zijn?

Eigenlijk vind ik de meeste kinderen namelijk helemaal niet zo leuk. Oh, wat schrijf ik nu? Maar het is wel zo. Ik heb echt mijn voorkeuren. Dat was best een uitdaging toen de jongens kleiner waren en speeldates nog bezig gehouden moesten worden. Er kwamen namelijk ook wel eens kindjes mee naar huis, waarvan ik dacht: “Wat moet mijn kind daarmee?” Natuurlijk deed ik gewoon aardig, maar iets van opluchting ging wel door me heen als het kind weer was opgehaald.

Ik weet nog zo goed dat ik toch wel redelijk uit mijn slof schoot toen een speeldate op het punt stond zijn neus met echt een énorme snottebel aan één van de kussens op de bank af te vegen. Of dat kind dat tijdens het broodje knakworst eten, praatte alsof ‘ie al tachtig was. Mijn geduld wordt dan flink op de proef gesteld…

En wat het dan precies is waarom ik sommige kinderen niet leuk vind, daar kan ik niet echt de vinger op leggen. Sommigen vind ik te bijdehand, anderen juist te bedeesd en weer anderen vind ik gewoon irritant. Nou heb ik dat niet alleen bij kinderen. Maar op de één of andere manier klinkt het sociaal gezien onacceptabel als je zegt: “Ik vind sommige kinderen stom!” Het is trouwens niet per definitie zo dat stomme ouders ook stomme kinderen hebben of andersom. Of om het positiever te benaderen (alhoewel); niet alle leuke kinderen hebben leuke ouders of andersom.

(Goh, dit is echt een blog waarmee mijn populariteit flink zal stijgen!)

Overigens vind ik mijn eigen kinderen ook heus wel eens te bijdehand, te bedeesd of gewoon irritant. Maar van hun kan ik het beter hebben. Ze zijn tenslotte familie en ze worden ook niet opgehaald na een speeldate…

4 Reactie's
 • Aukje
  Geplaatst op 21:00h, 01 december Beantwoorden

  Eh, erg herkenbaar. 🙂 Had je voor je zelf kinderen kreeg veel op met andermans kinderen? Ik helemaal niet. En dat is eigenlijk gebleven. Ik heb ook mijn voorkeuren qua speeldates. 😉

  • Sanzine
   Geplaatst op 21:03h, 01 december Beantwoorden

   Voor ik zelf kinderen kreeg, kende ik eigenlijk weinig kinderen. Het begon me pas op te vallen toen ik zelf kinderen kreeg en met andere kinderen te maken kreeg… Onvermijdelijk… 😉

 • Hanneke
  Geplaatst op 23:45h, 01 december Beantwoorden

  Wat heerlijk om te lezen ! Ik ben dus gelukkig niet de enige. Wat kan zo’n woensdagmiddag lang duren zeg als er een kind komt spelen waar je nou niet bepaald een klik mee hebt.

  • Sanzine
   Geplaatst op 23:51h, 01 december Beantwoorden

   Ja, erg hè? Gelukkig heb ik daar nu minder last van. Ik ben gewoon aan het werk en ze vermaken zichzelf wel.

Geef een reactie