“I’m driving in my car”

"I'm driving in my car" - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

“I’m driving in my car”

Vanochtend reed ik naar Amsterdam. Na tienen, dus geen files meer. En dan ben ik echt in mijn sas. Ik hou heel erg van autorijden. In mijn auto voel ik me fijn en zeker als ik alleen rij, kom ik echt tot rust en kan ik mijn gedachten ordenen. Op de langeafstandsritten dan. En zonder file natuurlijk.

Mijn eerste autootje – een witte Ford Fiesta – kocht ik van het geld dat ik kreeg voor mijn afstudeerstage. En omdat ik direct na mijn afstuderen in Nijkerk kon gaan werken (precies honderd kilometer van mijn thuis), kon mijn oude bakkie gelijk aan de bak. Heel lang heb ik ‘m niet gehad. Toen ik een vast contract kreeg na een paar weken als field consultant, hoorde daar een ‘auto van de zaak’ bij. En dus ging ik van een tien jaar oude witte Fiesta naar een spiksplinternieuwe donkergroene Golf.

Mijn Golf en ik hebben drie jaar lang heel Nederland en af en toe ook België doorkruist. Ik vond het heerlijk. Plande afspraken meestal zo dat ik files omzeilde en leerde de snelwegen van Nederland aardig goed kennen. Toen ik later naar Putten verhuisde, reed ik nog steeds heel regelmatig naar Wassenaar. Om te sporten of om naar de schoonheidsspecialiste te gaan. De weg Putten-Wassenaar en vice versa kan ik dromen.

Omdat ik zoveel heb gereden en nog steeds doe, ben ik eigenlijk nooit nerveus als ik naar iets onbekends moet. Ook in steden maak ik me niet echt druk. Rotterdam, Amsterdam, ik rij gewoon naar het centrum. Vanochtend trouwens niet. Ik heb – financieeltechnisch heel verstandig – bij een P&R geparkeerd en ben met tram en metro verder gereisd.

Toen de jongens en ik deze zomer in Londen waren, heb ik ook daar gereden. (Nou ja, het was helaas meer stilstaan… wat een hel om Londen uit te komen!) Daar was ik wel een klein beetje zenuwachtig voor. Vooral door het linksrijden. Maar eigenlijk was het niet veel anders dan in een grote Nederlandse stad.

Ik weet nog wel heel goed de eerste keer dat ik – ik had net mijn rijbewijs gehaald – van Wassenaar naar Delft reed. Mijn vriendje woonde daar. Tijdens de rijlessen was ik alleen op snelwegen met twee banen geweest. Maar tussen Den Haag en Delft zijn het er vier! En ik moest ook nog eens een paar banen opschuiven. Met klamme handjes en klotsende oksels is het me gelukt.

Aankomende zomer wil oudste graag naar Spanje. Sommigen raden me aan om te gaan vliegen. Maar ik heb toch graag mijn eigen auto bij me. En ik vind het ook een avontuur om daarheen te rijden en onderweg het landschap te zien veranderen. We denken er nog even over na. Mijn auto en ik… 😉

5 Reactie's
 • Dorine Snel
  Geplaatst op 11:36h, 29 november Beantwoorden

  Ik zou het wel weten! 🙂 ’t Is alleen een beetje afhankelijk hoeveel dagen je hebt. In twee dagen is het te doen, maar wel stevig doorrijden. Als je de kans hebt om de reis deel te laten uitmaken van je vakantie, dan heb je een geweldig vooruitzicht!

  • Sandra
   Geplaatst op 12:36h, 30 november Beantwoorden

   Ik weet het ook eigenlijk al wel, want voor mij begint de vakantie al als ik in de auto stap. Maar ja, het is wel een stukkie touren… 🙂

 • Vlijtig Liesje
  Geplaatst op 11:20h, 01 december Beantwoorden

  In films vind ik ‘road trips’ altijd zo gezellig lijken. Maar zelf vind ik autorijden echt helemaal niets aan.

  • Sanzine
   Geplaatst op 18:13h, 01 december Beantwoorden

   Oh, ik zou heel graag een road trip maken met mijn jongens. In een camper. Maar da’s gewoon niet te betalen…

 • Pingback:IJdeltuit - Sanzine - voetbalmoeder in high heels
  Geplaatst op 20:07h, 02 december Beantwoorden

  […] Mijn standaardspiegelmomenten zijn ’s ochtends en ’s avonds. ’s Ochtends bij het opmaken. ’s Avonds bij het afhalen van mijn make-up. En dan tussendoor nog die keren na toiletgebruik, voor het van huis weggaan of als ik de waterkoker van kantoor in de badkamer vul… En dan hebben we het nog niet eens over het spiegeltje aan de binnenkant van de zonneklep in de auto. Daar kijk ik echt best vaak in als ik een eind moet rijden. […]

Geef een reactie