In je voet

In je voet - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

In je voet

Bijna elke zaterdagochtend ben ik te vinden op het voetbalveld, alwaar ik de prestaties van het team van jongste aanschouw. En soms kan ik ook nog even een wedstrijdje van oudste meepikken als er door beiden thuis wordt gespeeld.

Ik had me toen ze nog klein waren, niet kunnen voorstellen dat ik het zo leuk zou vinden om voetbal te kijken. Na de jaren zwemles had ik eigenlijk bedacht dat vaders de voetbal wel voor zijn rekening kon nemen. Maar met twee voetballers in huis is het gewoon praktischer als het verdeeld wordt. En eerlijk is eerlijk, ik vind het een hele leuke besteding van de zaterdagochtend. Waarbij de gezelligheid tussen de ouders langs de lijn natuurlijk een grote rol speelt.

Verder is zo’n ochtendje voetbalveld ook heel goed voor mijn voetbal-vocabulaire. (Nog afgezien van de spelregels…) Af en toe moet ik echt even checken met een andere voetbalmoeder (of beter nog, een voetbalvader) wat er in hemelsnaam bedoeld wordt met de door de trainer over het veld geroepen uitspraken. Ken jij ze?

“Kom in de bal! Je staat lucht te dekken! Zet ze neer! Hou druk! Wil je de bal in je voet of in de diepte?” En mijn persoonlijke favoriet: “Zakken!” (Waarbij ik dan altijd de neiging heb om door m’n knieën te gaan…)

Ja, ik ben een échte voetbalmoeder. En ik ben er trots op!

Geen reactie's

Geef een reactie