In the spotlights

In the spotlights - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

In the spotlights

Vandaag was het ‘showtime’ op de basisschool van jongste. Alle groepen treden één keer per jaar op voor hun ouders, opa’s, oma’s, de buurvrouw en eventuele andere belangstellenden. Dit keer was het de beurt aan groep 7 en 8. Dus ik begaf me in het publiek.

Nou stond ik al redelijk versteld van de uitdossing die mee naar school ging. Een deel hadden we vorige week zelfs gehuurd. Mijn jongens houden namelijk níet van verkleden. Ik geloof dat de laatste keer in de kleuterklas was. En alle andere keren dat er verkleed moest worden, werden ze voetballers. Zo lopen ze tenslotte al de halve week rond. (Ik vind verkleden juist heel leuk… ben nog steeds een goed excuus aan het bedenken om weer eens een seventies party of een gekostumeerd bal te organiseren…)

Maar goed, jongste ging dus als clown. Samen met twee klasgenootjes. En hij was er best nerveus voor. Zijn vanmorgen uitgesproken “Ik heb er zin in, want dan heb ik het maar gehad”, zei mij genoeg.

En ik kan me precies voorstellen hoe hij zich voelde. De tijd die hij nog moest wachten tot het zijn beurt was. Dan dat podium opstappen en de spotlights en alle ogen op je gericht.

Ik vond dat soort optredens ook zenuwslopend. Mijn ouders waren daarom compleet verrast toen bleek dat ik de hoofdrol in de musical in de zesde klas had (ja, ik ben nog van de generatie dat we klassen en geen groepen hadden…). Stond ik daar in turnpakje (ik was de dansjuf, eigenlijk moest het een dansmeester zijn, maar we hadden te weinig jongens in de klas…) een solo te zingen voor een gymzaal vol ouders, grootouders, broers en zussen.

Ik vind het nog steeds niet supertof om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Terwijl ik in de loop van mijn carrière toch regelmatig voor een groep heb gesproken of een presentatie heb gegeven. Aan de andere kant geeft het me (naderhand dan) ook een enorme kick en denk ik: “Dat heb ik toch maar mooi weer gedaan!”.

Ach, allebei mijn mannen zullen er net als ik vanzelf wel aan wennen om op een podium te staan. En anders maar niet. Ze hebben toch geen ambitie om beroemde zangers of acteurs te worden…

Geen reactie's

Geef een reactie