Kersterig

Kersterig - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

Kersterig

Terwijl ik al jaren de kerstboom zet vòòr mijn verjaardag, is dat dit jaar niet gelukt. Maar een dag erna kan ook nog best. Vanmiddag ben ik met jongste de boom gaan halen. Ja, een wat kleinere én eentje in pot. Samen hebben we de boom versierd en nu krijg ik ook een beetje een kersterig gevoel. Rare is dat ik dan ook gelijk overal lichtjes in wil hangen. Ik denk dat ik buiten ook nog wel wat ophang. De voortuin wordt wel een uitdaging, want waar haal ik de stroom vandaan? Om nou een elektriciteitskabel door het toiletraampje heen te frotten, vind ik ook zo wat…

Bovendien heb ik geen spar of iets soortgelijks in de voortuin staan. Wel heb ik van vroeger thuis de buitenlampen nog steeds. Van die hele grote lampjes zijn het. Al minstens veertig jaar oud en nog steeds werkend. Waarom ik die heb meegenomen uit het ouderlijk huis, weet ik niet meer. Nostalgie, denk ik. En met een moeder die nog meer van het weggooien is dan ik, waren die lampjes gedoemd. Vroeger thuis hadden we in ieder geval een grote spar in de tuin staan en daar zaten die lampjes in. Mooi!

Nu nog bedenken wat ik met de kerstkaarten doe… Ik kan natuurlijk niet met een standaard kerstkaart gekocht in een verpakking van zestien stuks in een doosje in vier verschillende versies aankomen. Beroepsmatig, bedoel ik dan. Maar wat dan? Weer een foto van ons drieën met een kerstmuts op? En die foto dan van in de zomer, wat die kerstmuts eigenlijk nog veel idioter maakt. Trouwens, een foto van ons drieën is al een hele grote uitdaging.

Ik vind het echt leuk om èchte kerstkaarten te krijgen. Je-weet-wel, met de post. En voel me dan ook schuldig als ik het zelf niet doe. En in plaats daarvan een mailtje of een appje stuur. Wordt dus nog wel even een nadenkertje en dan een spoedklusje. Mocht ik toch voor de ‘old fashioned’ kaart gaan.

Wat doe jij?

Geen reactie's

Geef een reactie