Maaltijdtraditie

Maaltijdtraditie - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

Maaltijdtraditie

Om half vijf reden jongste en ik nog ‘even’ naar het dorp om vast inkopen te doen voor de surprise die hij voor een klasgenootje (m/v) gaat maken. Het bleek nogal lastig om geel papier of karton te vinden en het was inmiddels over half zes toen we alles op ons boodschappenlijstje ‘in the pocket’ hadden.

En toen moest er natuurlijk ook nog gekookt worden. Ik bedacht dat een uitgebreide avondmaaltijd het niet meer ging worden. Dus dat werd een tussenstop bij de AH en met de ingrediënten voor een plaatpizza keerden we huiswaarts.

Ik gooi heus ook wel eens een diepvriesding de oven in, maar een zelfgemaakte pizza vind ik toch echt honderd keer lekkerder. En eigenlijk is het ook weer zo gebeurd. Zeker als je zo’n Danerolle-achtige bodem neemt met de saus er al bij. Jongste smeerde de tomatensaus en belegde met ham, salami en voorgesneden champignonnetjes. Ik sneed ondertussen de paprika en rode ui. En daarna natuurlijk een heel zakje geraspte kaas eroverheen. Met tien minuutjes stond ‘ie in de oven en een kleine twintig minuten later zaten we aan tafel.

Terwijl ik met die pizza bezig was, bedacht ik me dat dat ook echt een gerecht was dat we vroeger thuis vaak op zaterdagavond aten. Op de zaterdagavonden hadden we meestal een broodmaaltijd of iets aanverwants. Brood met soep en huisgemaakte huzarensalade, die plaatpizza dus of boterhammen met kroketten. Dat soort dingen. Het was wel mijn favoriete dag wat betreft avondeten. Ik was namelijk een erg lastige eter.

Toen ik later een vriendje kreeg waar ik regelmatig op zaterdagavond meeat, werd er een nieuwe ‘zaterdagavondmaaltijdtraditie’ geboren. Daar aten ze namelijk standaard op zaterdag friet. En dan friet speciaal met zelfgesneden uitjes. Dat werd bijna een wedstrijd, wie sneed de uitjes het fijnst mogelijk. Toen ik het huis uitging, heb ik die traditie meegenomen. En vanaf dat moment wordt er hier op zaterdagavond friet gegeten. Ik hoef nu ook echt niet meer met iets anders bij de jongens aan te komen op zaterdag. En ik vind het wel makkelijk. Hoef ik die dag in ieder geval niet te bedenken wat te eten.

Wie heeft er nog meer zo’n maaltijdtraditie?

Geen reactie's

Geef een reactie