Sint eruit, kerst erin?

Sint eruit, kerst erin? - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

Sint eruit, kerst erin?

Gistermiddag vierden we hier Sinterklaas. Mijn mam, stiefpap, broertje, schone zus en neefje en nichtje reisden af richting Putten en we hadden een gezellige middag en avond.

Het was eigenlijk mijn bedoeling om vandaag een kerstboom te gaan halen. Een echte natuurlijk, een nepperd staat me toch nog steeds tegen. Hoe makkelijk ook. Maar ik kon er toch geen zin in krijgen. Jongste en ik maakten de puzzels die hij van Sint kreeg en ik las een boek uit. Ik bedacht me ook dat als ik die boom vandaag zou opzetten, hij ook nog zesentwintig dagen zou staan. Dat vond ik zo lang! Ik denk dat ik ‘m dan voor kerst er al uit had gegooid…

Ik vind het echt wel gezellig, zo’n boom. En de lichtjes en versieringen. Maar op een gegeven moment ben ik er klaar mee. Dan wil ik weer een opgeruimde kamer. Rust. Ruimte. Ik sta ook standaard op 1 januari mijn kerstboom af te tuigen. Heerlijk om het nieuwe jaar in een opgeruimd huis te beginnen.

Maar goed, een kerst zonder boom kan ook niet. Dus hij komt er ook wel. Maar misschien dit jaar maar gewoon eens een wat kleinere. Om de een of andere reden verkijk ik me altijd op de lengte van zo’n boom. Jaren geleden, toen ik nog naar Wassenaar reed om bij het tuincentrum waar ik ooit achter woonde en vele zaterdagen en vakanties werkte, een kerstboom te halen, moest ik een flink stuk eraf zagen om ‘m überhaupt rechtop in de kamer te krijgen… En misschien doe ik er eentje met een kluit. Dat scheelt misschien wat naalden die zelfs in de zomer nog opduiken.

Ik heb ook nog niet echt een ‘kersterig’ gevoel. Weet inmiddels wel wat, waar en wanneer. Gelukkig, want dat vind ik ook elk jaar weer een uitdaging. Ja, eerlijk gezegd mag het wat mij betreft wel met iets minder de focus op ‘feestelijke gezelligheid’. Dan ligt de ‘druk’ zo hoog. Het fijnst vind ik het om samen met mijn jongens en familie een wandeling door de Wassenaarse duinen maken. Gewoon in spijkerbroek en laarzen.

Ach, ook dit jaar zal het wel weer fijn worden, die kerst. En die boom komt er deze week ook. Maar vind het ook niet heel erg als het ‘gewoon’ weer januari is…

Geen reactie's

Geef een reactie