Sparren

Sparren - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

Sparren

Een paar weken geleden ging ik wat drinken met mijn oude oppas. Nu is dit op meerdere manieren uitlegbaar. Ze is in ieder geval niet oud en ook niet degene die op mij paste, maar op de jongens. Eigenlijk is het dan de ex-oppas, maar dat klinkt ook zo raar. Ik wist wel dat ik die eerste zin gewoon had moeten deleten en er ‘Een paar weken geleden ging ik wat drinken met mijn oud-stagiaire’ van had moeten maken…

Toen ik eind 2007 echt helemaal eigen baas werd, zonder nog een parttime baan ernaast, zocht – hoe toevallig –  de oppas een stageplek. Ze deed op dat moment een grafische opleiding. Ik vond het in eerste instantie nogal bizar; een stagiaire. Zeker omdat ik net begonnen was. En ik twijfelde er ook aan of ik wel zou voldoen als stagebedrijf. Ik met mijn achtergrond in de voedingstechnologie en customer service en mijn ‘selfmade’ kennis van het grafische.

Maar na wat formulieren ingevuld en een stageplan geschreven te hebben, mocht ze in februari 2008 bij mij aan de slag. Kwam dat tweede bureau en die oude pc toch nog van pas. Het was ontzettend leuk om met iemand te kunnen sparren over mijn ideeën. Ik was tenslotte net van start gegaan. En jee, wat was ik nerveus toen meneer de stagebegeleider op bezoek kwam. Ik hoopte zo dat hij het niet over moeilijke vaktermen zou gaan hebben. Maar ik bleek me voor niets druk gemaakt te hebben. Hij was ontzettend enthousiast. In zo’n klein (ja, veel kleiner kon haast niet) bedrijf had ze de kans alle aspecten te zien en mee te maken.

En dat was waar. We gingen op bezoek bij verschillende drukkerijen, hadden een afspraak met een Filipijnse die alleen Engels sprak over een website voor een bemiddelingsbureau voor Filipijnse au pairs, deden een mailing en voorstellen voor websites en drukwerk. Kortom, die vier maanden vlogen voorbij en ze haalde goede cijfers voor haar stageverslagen. Ha!

Een paar weken geleden praatten we na tijden weer eens bij. Zij inmiddels nog een opleiding achter de rug en niet meer blij met haar huidige werk. Die avond werd ik enthousiast van haar enthousiasme over de plannen die ze had. Zij hoorde graag van mij of die plannen realistisch zijn. De avond ging te snel voorbij. Bij ons allebei bleven de radars draaien na ons gesprek. En mede door haar heb ik de plannen voor dit weblog eindelijk doorgezet.

Vanmiddag was ze hier. Vier koppen thee, een flink aantal Google-acties en nog meer praten later, is ze een domeinnaam rijker en gaat ze het gewoon doen. Voor zichzelf beginnen. Ik vind het stoer en gun haar zo veel succes. En dat sparren, dat houden we erin.

Geen reactie's

Geef een reactie