Timehop

Timehop - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

Timehop

De foto bij dit bericht kwam gisteren voorbij in mijn ‘Timehop’. Een app die terugkijkt naar wat ik op die dag een jaar, twee jaar of meer geleden postte op whatever social media dan ook. Drie jaar geleden werd deze foto mijn nieuwe profielfoto op Facebook. 

Drie jaar geleden werd ik veertig en gaf ik een enorm tof feest. Een seventies party met natuurlijk een dresscode. En iedereen had zich opgedoft en opgedirkt. Zo gaaf om te zien hoe iedereen zijn best gedaan had. 

Het feest bleek later het begin van een nieuw leven. Nu wordt wel gezegd ‘het leven begint pas als je veertig bent’, maar daar ben ik het niet mee eens. In mijn geval is het ‘een ander leven begint als je veertig bent’. 

En anders is het zeker. Wat heb ik in de afgelopen drie jaar veel geleerd. Over mezelf (en daar ben ik zo blij mee!). En over anderen. En wat is er veel veranderd. Wat ben ik trots op mijn eigen huis. Ja, ik kan nog steeds zo ontzettend blij worden als ik van de tweede verdieping naar beneden loop (alsof ik een grootgrondbezitter ben…) en bedenk dat dat gewoon àllemaal van mij is (en van de bank…). En hoe gaaf is het dat mijn bedrijf zo lekker loopt en dat ik in de afgelopen drie jaar heel veel leuke nieuwe projecten en projectjes heb mogen doen en doe. 

Ik denk dat ik nu – na drie jaar – kan zeggen dat mijn leven samen met mijn jongens inmiddels in een stabiele fase is beland. We hebben een fijn ritme en het voelt vertrouwd. Oké, natuurlijk is het ook wel eens zwaar k.t! Vooral in deze ‘feestmaand’. Maar dat gevoel had ik in mijn vorige leven ook al wel. Dat heeft dan meer te maken met het op het einde lopen van weer een jaar. Ik heb gewoon wat moeite met afscheid nemen. Wat in dit geval natuurlijk debiel is, want een nieuw jaar staat alweer voor de deur. 

Maar buiten dat ik soms heus wel eens flink baal, het positieve gevoel overheerst. En daar ben ik blij om. En zo’n feest met dresscode, dat ga ik zeker nog eens organiseren. Niet als einde of begin van weer een leven. Maar gewoon omdat ik daar zin in heb!

Geen reactie's

Geef een reactie