Ladders, gebutste nagellak en ander vrouwenleed

Ladders, gebutste nagellak en ander vrouwenleed - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

Ladders, gebutste nagellak en ander vrouwenleed

Nee joh, dit wordt echt geen klaagzang over het vrouw-zijn. Ik ben juist erg graag vrouw. Het is tenslotte wat apart om je als man op killer heels te vertonen… (En als je een mannelijke lezer bent die dat wel doet: respect!) Maar af en toe is het leven van een vrouw gewoon niet makkelijk.

Jurkjesfan

Inmiddels is het herfst. En omdat ik heel erg gek ben op jurkjes en rokjes zijn panty’s een onvermijdelijk kwaad. Panty’s en ik gaan niet zo lekker samen. Het gebeurt regelmatig dat ik al voor ik been 2 in het onding heb gewurmd, een ladder heb. En dan niet zo’n klein laddertje op het bovenbeen dat je toch niet ziet, omdat het onder het rokje zit. Nee, gelijk zo eentje van enkel tot knie of nog verder.

Dus stroop ik het ding weer af (soms bewaar ik de kapotte voor onder een broek als ik pumps aan doe, efficiënt hè?) en open de grootverpakking panty’s voor poging 2. Ik heb zelfs wel eens panty’s met handschoenen aangetrokken. Ja, je wordt heel inventief.

En dan hebben we het nu alleen nog maar over het ààntrekken. Daarna moet ik er dus ook nog een hele dag mee rondlopen! Rieten en houten stoelen (met splinters!) zijn funest. Naar de wc gaan kun je beter vermijden. Honden, katten en kleine kinderen met grijpgrage handjes ook.

Maar ik ben een te grote jurkjes- en rokjesfan om dan dus alleen maar broeken te dragen om van die panty’s af te zijn.

Sharling Darling

Dan hebben we nog het gevalletje: gebutste nagellak. Na één dag! En echt, ze kunnen me van alles wijsmaken over een basislak, twee lagen gekleurde lak en nog een topcoat, bij mij duurt het maximaal twee dagen of er is aan één of meerdere nagels een chipje af. En dat valt helemaal zo op wanneer ik mijn nagels met Essie’s Sharling Darling heb gelakt (voor de niet-intimi, dat is de wijnrode kleur).

Ik ben zo’n muts die dan een nieuw laagje op de randjes smeer en dan nog een keer over de hele nagel. Doe ik er weer twee dagen langer mee. Tot het echt geen porum meer is en de nagellakremover eraan te pas moet komen. Ach, tegen die tijd wil ik toch weer een ander kleurtje.

Gewoon Hema

Vorige week trok ik een gebroken wit lingeriesetje uit mijn kast. Gewoon Hema, hoor. Niet dat jullie je er een Marlies Dekkers bij voorstellen. Spijkerbroek aan, zwart hemdje, maïsgele top. En dan tot de ontdekking komen dat je de gebroken witte BH-bandjes ziet. Geen gezicht natuurlijk. Vind ik. Dat moest dus een andere BH worden. Een zwarte.

En weet je… Ik heb alleen m’n BH vervangen…! Ik heb dus serieus met een niet matchende lingerieset gelopen! Nou ja! Het is maar goed dat ik geen ongeluk heb gekregen. Had ik toch mooi voor paal gelegen in het ziekenhuis.

Maar dat is dus ook zo’n vrouwenleed dingetje. Waar je allemaal al niet op moet letten! Ben je een man, trek je gewoon de eerste de beste boxer uit de la. Toch?

Maar goed, al met al ben ik nog steeds heel blij met mijn vrouw-zijn.

Geen reactie's

Geef een reactie